Haberler ve Etkinlikler

Eki 2019
2019-2020 Akademik Yılı Lisansüstü Oryantasyon Günü hk.

2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı itibariyle öğrenime yeni başlayacak olan lisansüstü öğrencilerimizin eğitim hayatına uyum sağlamasını  kolaylaştırmak adına, Üniversitemizde ilk defa, hem eğitim ve öğretim süreçlerini hem de İTÜ’ deki sosyal hayatı tanıtacak bir oryantasyon günü düzenlenmiştir. Etkinlik; 18.09.2019 Çarşamba günü Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilmiştir.  Program, Dr. Öğr. Üyesi Lale Erdem Atılgan’ ın sunuculuğunda, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Karaçuha’ nın “İTÜ’ ye Hoş Geldiniz” konuşması ile başlayıp, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Fuat Aydın’ ın “İTÜ’ de Lisansüstü Eğitim” ve Prof. Dr. Alper Ünal’ ın  “İTÜ’ de AR-GE Çalışmaları” başlıklı konuşmaları ile devam etmiştir. Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü tanıtım sunumları, Enstitü Müdür Yardımcıları  Doç. Dr. Lale Tükenmez Ergene, Doç. Dr. Başar Öztayşi ve Dr. Öğr. Üyesi Mert Gür tarafından yapılmıştır.

22102019-222102019-322102019-522102019-6

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından Daire Başkanı Yıldız Büyükçolak ve Mühendis Canan Çalışkan, Bilgi İşlem Daire Başkanlığından Daire Başkanı Doç. Dr. Cüneyt Tantuğ, Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığından Uzman Gülçin Kubat, Teknokent Satış Yöneticisi Özlem Sönmez, Kariyer Merkezinden Dr. Öğr. Üyesi Çiçek Ersoy bağlı bulundukları birimlerin tanıtımlarına yönelik sunumlarını gerçekleştirmişlerdir.

Program, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Emre Bayraktar ve Doç. Dr. Mahmut Altınbaş moderatörlüğünde; Prof. Dr. Ahmet Gül, Prof. Dr. Hüseyin Çimenoğlu, Prof. Dr. Şebnem Burnaz, Dr. Semiha Tedik Başaran ve Doktora Öğrencisi Sıla Burcu Başarır’ ın konuşmacı olarak katıldığı “Lisansüstü Eğitimde Başarıya Giden Yol” konulu Panel ile sona ermiştir.

22102019-4
22102019-1